Saturday, June 17, 2006

Fogh chokeret over tyrkiske sigtelser

Politiken 16.jun 2006 kl:07:14
Fogh chokeret over tyrkiske sigtelser
Statsministeren er chokeret over, at en gruppe tyrkiske borgmestre er blevet sigtet for at sende brev om støtte til kurdisk tv.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er stærkt bekymret over, at en gruppe tyrkiske borgmestre er blevet sigtet for at sende støttebrev om den kurdiske tv-station, Roj TV - Foto: Peter Hove Olesen

Læs også

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er chokeret over, at 56 tyrkiske borgmestre risikerer 10 år i fængsel, fordi de har skrevet et brev til ham.

I brevet skriver borgmestrene efter sigende, at den kurdiske tv-station Roj TV skal bibeholde sin sendetilladelse i Danmark.

»Det er chokerende, hvis det kan finde sted i et land, der ansøger om at komme med i EU«, sagde Fogh på et pressemøde i Bruxelles torsdag aften.

I strid med EU-principper
»Vi kan ikke bare affinde os med, at Tyrkiet gør noget, der er i lodret strid med de principper, EU stiller til et ansøgerland«, sagde han.

Roj TV er en kurdisk tv-station, der sender fra Danmark og via satellit kan ses i blandt andet Tyrkiet. Ifølge anklageskriftet har borgmestrene med deres brev til Fogh aktivt ydet hjælp til Det Kurdiske Arbejderparti (PKK), som står på EU's terrorliste.