Friday, May 04, 2007

Dr.Denmark Nyheder / Inland

Du er her: dr.dk / Nyheder > Indland

Roj TV bliver af de tyrkiske myndigheder betragtet som talerør for den kurdiske organisation PKK, der optræder på både EUs og og USAs terrorliste.
© ROJ TV


ROJ-tv frifundet af tv-nævnet
03. maj 2007 14.00 Indland Opdat.: 03. maj 2007 14.49

Den kurdiske tv-station Roj, der sender fra Danmark er igen blevet frifundet for beskyldninger om at opfordre til uroligheder og had.
Beskyldningerne kommer fra de tyrkiske tv-myndigheder, der i juli 2006 sendte tre klager til det danske Radio og tv-nævn, der har givet Roj sendetilladelse.
Fakta om ROJ

•ROJ TV er en kurdisk TV-kanal, som sender over hele Europa og Mellemøsten.
•ROJ TV sender film, børneprogrammer, talkshows og underholdning, kulturprogrammer, dokumentarfilm og nyheder.
•ROJ TV kan nå ud til 28 millioner kurdere fordelt i 78 lande.
•ROJ TV har sendt fra Danmark siden marts 2004.
•Selskabet bag kanalen hedder Mesopotamia Broadcast, en medievirksomhed med base i København.
•Mesopotamia Broadcast er et dansk selskab som derudover laver TV-kanalen Mesopotamia TV (METV) og Radio Denge Mezopotamya.
•Mesopotamia Broadcast er et dansk aktieselskab.
•Læs mere på ROJ TV's hjemmeside.

Men i alle tre tilfælde er klagerne blevet afvist, fortæller formand for nævnet, Christian Scherfig til DR.
Alle indslag i orden
- Samtlige af de nyhedsindslag, der har været genstand for vores gennemgang, er alle at sidestille med traditionelle nyheds- eller debatprogrammer, der kunne være blevet vist på TV2 eller Danmarks Radio. De er overhovedet ikke i nærheden af at krænke danske standarder for racisme eller til at opfordre til had, siger han.

Roj TV bliver af de tyrkiske myndigheder betragtet som talerør for den kurdiske terrororganisation PKK, der optræder på både EUs og og USAs terrorliste. De tyrkiske myndigheder har gentagne gange klaget over, at tv-stationen får lov at sende fra Danmark.
Halvandet års efterforskning
Statsadvokaten for København har i halvandet år efterforsket beskyldningerne om Roj TVs tætte forbindelse til PKK uden at nå frem til en tiltale. Lige nu er sagen sendt til yderligere efterforskning hos Københavns Politi.
Radio og tv-nævnets afgørelse kommer få dage før, der ventes dom over 53 kurdiske borgmestre. De står i Diyarbakir i Tyrkiet anklaget for at støtte terrorisme, fordi de i et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen har opfordret ham til ikke at skride ind over for Roj TV.
Borgmestrene risikerer op til 15 års fængsel

0 Comments:

Post a Comment

<< Home