Thursday, October 04, 2007

Turkije willen dat Denen ROJ TV uit de lucht halenTurkije willen dat Denen Roj TV uit de lucht halen
woensdag 3 oktober 2007 - 11:36
Turkije heeft de Denemarken weer opgeroepen om het Koerdische satellietkanaal ROJ TV te sluiten. Ankara beschuldigt Roj TV van het uitzenden separatistische propaganda.
De Turkse minister van buitenlandse zaken, Ali Babacan, maakte dit duidelijk in zijn recente ontmoeting met zijn Deense college Per Stig Moller in New York. Babacan verklaarde dat Turkije bewijs heeft overgedragen dat Roj TV separatistisch is. "We hebben al lang geleden dit bewijsmateriaal geleverd en we willen nu dat jullie actie ondernemen," zei Babacan.
Mollet zei dat het onderzoek nog moet worden uitgevoerd en vroeg Turkije om geduldiger te zijn. De verklaring van Babacan komt na waarschuwingen van de Turkse generaal Ilker Basbug dat er een stijging is van Koerdisch nationalisme is in Turkije.
Het internationale Koerdische TV-station Roj TV is in 2004 opgezet en heeft programma’s in verscheidene Koerdische dialecten en in het Turks, Perzisch, Engels, Assyrisch en Arabisch. De studio's zijn gelegen in het Oost-Vlaamse (Belgische) Denderleeuw in de gebouwen waar het VTM-programma 'Tien om te Zien' in 1989 het levenslicht zag.
ROJ TV kan je (FTA) bekijken via de Hotbird (13° Oost) op 12.476 GHz. (H) met Sym:27.500 en FEC: 3/4.
Bron: Satellite TV

0 Comments:

Post a Comment

<< Home