Saturday, November 26, 2005

Roj TV'ye çıkıp Şemdinli'yi anlattı

Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Hurriyet- CHP Hakkári Milletvekili Esat Canan, hükümetin kapatılması için çalıştığı PKK'nın yayın organı Roj TV'ye demeç verip, Şemdinli olaylarını değerlendirdi. Canan, 'Sonuçta Roj TV de Güneydoğu halkına hitap eden, oranın kültürünü tanıtan, müziğini çalan bir televizyon' dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın, Danimarka'daki basın toplantısını Roj TV muhabirinin alınması nedeniyle terk etmesine karşılık, CHP Hakkári Milletvekili Esat Canan, bu televizyona demeç verdi. Canan, PKK organı olduğu belirtilen ve hükümetin kapatılması için girişimlerini sürdürdüğü televizyonun muhabirlerine Şemdinli olaylarını değerlendirdi. Esat Canan, 'Neden Roj TV'ye çıktınız?' sorusunu şöyle yanıtladı:

SONUÇTA BİR TELEVİZYON

'Roj TV, yeni değil, eskiden beri yayın yapan bir televizyon. Orada benden önce de bazı milletvekili arkadaşımızın açıklamaları, demeçleri yayımlanıyordu. Benim, Roj TV'de ilk kez açıklamam yayımlandı. Canlı yayınlarına katılan milletvekilleri de oldu. Örneğin Saadet Partisi'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da çok kez bu televizyonun yayınlarına katıldı. Sonuçta Roj TV de bir televizyon. Güneydoğu halkına hitap eden, oranın kültürünü tanıtan, müziğini çalan bir televizyon. Bu televizyona açıklama yapmam ya da yaptığım açıklamanın orada yayımlanması, o televizyonu, açıklamalarını, programlarını tasvip ettiğim anlamına gelmez, gelmemelidir. Hepimizin amacı, bu ülkede birlik ve beraberliği pekiştirmektir. Bu ülkede Kürtlerle, Kürt kimliğini inkar etmeden, birlikte yaşayabileceğimiz ortamın sağlanması konusunda hepimize düşen görev ve sorumluluk var.'

BAŞBAKAN'DAN TEDBİR

Bu arada Erdoğan, Danimarka'daki basın toplantısında yaşanan Roj TV krizinden sonra yeni bir önlem aldı. Erdoğan, bundan böyle ilgili ülkedeki basın toplantısılarına katılacak akredite basın kuruluşlarının isimlerinin kendilerine bildirilmesini istedi. Bunun ilk uygulaması, 27-29 Kasım'daki İspanya gezisi için gerçekleştirildi.