Friday, May 04, 2007

Veritas Universalis


Den kurdiske tv-station ROJ har ikke forbindelse til terrorisme
Published May 3rd, 2007

Den kurdiske tv-station Roj, der siden marts 2004 har sendt fra Danmark, er nu for tredje gang blevet frifundet for beskyldninger om at opfordre til uroligheder og had. ROJ TV sender til ikke mindre end 28 millioner kurdere i 78 lande.
Tyrkiet hævder, at stationen skulle have forbindelser til PKK og til terrorisme. Tyrkerne har enddog fået PKK optaget på både EUs og USAs terrorliste. De kæmper for et frit Kurdistan, hvilket kurderne indlysende skal have. Den tyrkiske besættelse af de kurdiske områder, bør bringes til ophør og Tyrkiet skal reduceres til naturlig størrelse.
Beskyldningerne kommer fra de tyrkiske tv-myndigheder, der i juli 2006 sendte tre klager til det danske Radio og tv-nævn, der har givet Roj sendetilladelse.
Men i alle tre tilfælde er klagerne blevet afvist, fortæller formand for nævnet, Christian Scherfig til dr.dk/Nyheder.
Nyhedsavisen skriver:
Samtlige af de nyhedsindslag, der har været genstand for vores gennemgang, er alle at sidestille med traditionelle nyheds- eller debatprogrammer, der kunne have være vist på TV 2 eller DR. De er overhovedet ikke i nærheden af at krænke danske standarder for racisme eller til at opfordre til had, siger nævnets formand, Christian Scherfig
Fra dr.dk/Nyheder:
Radio og tv-nævnets afgørelse kommer få dage før, der ventes dom over 53 kurdiske borgmestre. De står i Diyarbakir i Tyrkiet anklaget for at støtte terrorisme, fordi de i et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen har opfordret ham til ikke at skride ind over for Roj TV.
Borgmestrene risikerer op til 15 års fængsel.
Pressenævnet er ikke den eneste myndighed, der er koblet på ROJ-sagen. Københavns Politi er også i gang med at undersøge tv-stationen.
Link til ROJ-tvs hjemmeside.
Andre kilder: TV2,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home