Wednesday, June 27, 2007

Dom over tyrkiske borgmestre er udsat


26. jun 2007 kl. 10:55
Dom over tyrkiske borgmestre er udsat
Dommen over de 53 tyrkiske borgmestre, der risikerer op til 15 års fængsel for at have sendt et brev til statsminister Anders Fogh, er igen blevet udsat.

En dom, der kan koste 53 tyrkiske borgmestre helt op til 15 år i fængsel, er igen blevet udsat.

Denne gang til 11. september, og dermed falder dommen efter det tyrkiske valg 22. juli. Det fortæller DR's udsendte Erkan Özden, som har overværet retsmødet i Tyrkiet.

De 53 borgmestre anklages for at have udtrykt støtte til terrorisme ved i et brev i december 2005 at have opfordret den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen til ikke at lukke den kurdiske tv-station ROJ. Den sender via satellit fra Danmark.

Manglende oversættelse udskyder sagen
Den tyrkiske stat mener, at stationen er del af den forbudte kurdiske terrororganisation PKK, og har derfor krævet den lukket. TV-stationen har overvejende kurdere som seere, heriblandt i Tyrkiet.

Igen er det en teknisk detalje, der er årsag til udsættelsen. Retten har afgjort, at en kendelse fra det danske radio- og tv-nævn må indgå i sagen, men retten kræver kendelsen oversat direkte fra dansk til tyrkisk. Kendelsen foreligger kun oversat fra engelsk til tyrkisk.
nyheder@pol.dk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home