Monday, November 28, 2005

ROJ TV'YE SİSTEMATİK SALDIRI

Televizyonumuz şahsında, basın yayın özgürlüğüne yönelik saldırılar, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Danimarka ziyareti sonrasında sistematik bir şekilde devam ettirilmektedir.

ROJ TV'ye yönelik saldırı kampanyasının kararı, 19 temmuz 2005 tarihinde Genelkurmay ikinci başkanı İlker Başbuğ'un Türk medyası ile yaptığı toplantıda alınmıştır. Bu toplantıda Orgeneral Başbuğ, Türkiye'de yayın yapan bazı gazeteler ile Roj TV'ye tahammül edemediğini belirterek Türk medyasından yardım talebinde bulunmuştur.

Türkiye başbakanı Tayyip Erdoğan ve ana muhalefet partisi genel başkanı Baykal, ROJ TV'ye karşı bir ittifak oluşturarak saldırıları tırmandırmaktadırlar. Türkiye'nin temel ve acil sorunlarını çözmek yerine üzerini örtmek için oluşturulan bu kampanyaya Türkiye medyası da dahil olmuştur.

Türk gazete ve televizyonları her günROJ TV'ye yönelik asılsız ve yalan haberler üretmekte ve Türkiye'deki asıl gündemi çarpıtmaya çalışmaktadır. Şemdinli, Yüksekova ve Silopi'de halkın kararlılığı ile açığa çıkarılan ve odağında Türk genelkurmay başkanlığının bulunduğu gelişmeler, ROJ TV'ye saldırı kampanyası ile unutturulmaya veya gizlenmeye çalışılmaktadır.

Kürt halkına açık saldırılar karşısında duyarlılık göstermeyen ve sorunu geçiştiren Erdoğan ve Baykal, ROJ TV'ye saldırı konusunda tam bir fikir birliği ve dayanışma içine girmiştir. Türk medyası da yaptığı yayınları ile bu baskı koalisyonunun ortağı haline gelmiştir.

Televizyonumuzun yayınlarının içeriğini, niteliğini, uluslararası basın normları ve yayın ilkeleri karşısındaki durumunu tartışmak yerine, yalana dayalı bir saldırı kampanyası yürütülmektedir.

ROJ TV yönetiminde yer almayan şahıslar yönetim kurulu üyesi gibi gösterilmekte, televizyonumuzun çeşitli programlarına katılan politikacılar, aydınlar, sanatçılar suçlanarak, "TV programlarına katılma" suçu oluşturulmak istenmektedir. Bu hukuk ve ahlak dışı yaklaşımla ROJ TV etrafında bir tecrit çemberi oluşturulmak istenmektedir.

Basın-yayın özgürlüğü sıralamasında 167 ülke arasında 115. sırada yer alan; dünya saydamlık örgütlü raporunda 146 ülke arasında yolsuzluk sıralamasında 77. sırada olan Türkiye'nin ROJ TV'ye saldırıları bu açıdan anlaşılırdır ve bir değer taşımamaktadır.

Televizyonumuz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra düşünce ve ifade özgürlüğüne bağlı kalacak, Türk ordusu, hükümeti ve Türk medyasının faşizan saldırılarına boyun eğmeyecek ve özgür çizgisini sürdürecektir.

28 Kasım 2005

ROJ TV Yönetim Kurulu