Saturday, May 05, 2007

TV-nævn frifinder kurdisk tv-stationTV-nævn frifinder kurdisk tv-station

Tyrkiske myndigheder beskylder den kurdiske Roj TV for at opfordre til had, men det
danske Radio- og tv-nævn afviser nu alle beskyldninger mod kanalen.
Den kurdiske tv-station Roj TV opfordrer ikke til had.

Det slår det danske Radio- og tv-nævn ifølge DR fast.

Tv-stationen, som er kurdisk og sender over hele Europa og i Mellemøsten, er ellers blevet beskyldt for at opfordre til uroligheder.

Men beskyldningerne er uden grund, siger formand for nævnet, Christian Scherfig.

»Samtlige af de nyhedsindslag, der har været genstand for vores gennemgang, er alle at sidestille med traditionelle nyheds- eller debatprogrammer, der kunne være blevet vist på TV2 eller Danmarks Radio. De er overhovedet ikke i nærheden af at krænke danske standarder for racisme eller til at opfordre til had«, siger Christian Scherfig til DR.

Det var de tyrkiske tv-myndigheder som i juli 2006 sendte hele tre klager til Radio- og tv-nævnet, der har givet Roj TV sendetilladelse.

Talerør for forbudt parti
Roj TV har længe været en torn i øjet på de tyrkiske myndigheder, som betragter kanalen som talerør for det forbudte kurdiske arbejderparti PKK, der står på både USA og EU's terrorlister.

Den påståede sammenhæng med PKK var grunden til, at Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdogan boykottede et pressemøde, da han i november 2005 var på besøg hos statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Ifølge DR har statsadvokaten for København i halvandet år efterforsket beskyldningerne om Roj TV's forbindelser med PKK, uden at nå frem til en tiltale. Københavns Politi efterforsker nu sagen.
nyheder@pol.dk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home