Saturday, May 05, 2007

Kurdisk tv-station frifundet for opfordring til uro


Kurdisk tv-station frifundet for opfordring til uro
3. maj 2007 15:01 Indland| Den kurdiske tv-station ROJ, der sender fra Danmark, er igen blevet frifundet for beskyldninger om at opfordre til uroligheder og had.

Af: Frederik Roed (Journalist)

De tyrkiske myndigheder betragter ROJ TV som et farligt talerør for den kurdiske oprørsbevægelse PKK, der optræder på både EU's og USA's terrorliste. Og myndighederne har gentagne gange klaget over, at tv-stationen får lov til at sende fra Danmark.
Men torsdag slog det danske Radio og tv-nævn igen fast, at den kurdiske tv-station ikke opfordrer til uroligheder og had i Tyrkiet i sine tv-udsendelser, oplyser DR Nyheder.
- Samtlige af de nyhedsindslag, der har været genstand for vores gennemgang, er alle at sidestille med traditionelle nyheds- eller debatprogrammer, der kunne have være vist på TV 2 eller DR. De er overhovedet ikke i nærheden af at krænke danske standarder for racisme eller til at opfordre til had, siger nævnets formand, Christian Scherfig, til DR Nyheder.
Statsadvokaten for København har i halvandet år efterforsket bekyldningerne om ROJ TV's tætte forbindelser til PKK uden at nå frem til en tiltale. Sagen er for tiden sendt til yderligere efterforskning hos Københavns Politi.
Radio og tv-nævnets afgørelse kommer kun få dage før, at der falder dom i en sag i Tyrkiet, hvor 53 kurdiske borgmestre står anklaget for at støtte terrorisme, fordi de har sendt et brev til Anders Fogh Rasmussen (V). I brevet opfordrer de statsministeren til ikke at lukke ROJ TV.
Borgmestrene risikerer 15 års fængsel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home