Tuesday, May 08, 2007

Although the prosecutor had asked a sum of 795 years punishment for mayors, the trial is postponed for the time being!!

Mynt Habar

Roj Tv davası

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da 54 DTP'li belediye başkanının, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e Roj Tv'nin kapatılmaması için gönderdikleri mektup nedeniyle yargılandıkları duruşmaya deva edildi.

Belediye başkanları hakkında toplam 795 yıl hapis cezasının istendiği davayı yabancı heyetlerde izledi.

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e PKK'nın yayın organı Roj Tv'nin kapatılmaması için mektup gönderen ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 21 Aralık 2005 tarihinde haklarında dava açılan DTP'li 54 belediye başkanının yargılanmasına devam edildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 6. duruşmaya belediye başkanları katılmadı. Avukatların hazır bulunduğu duruşmada, sanık avukatlarından Muharrem Erbey, geçen celsede verilen mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istediklerini belirterek, "Ayrıca Danimarka Medya Sekreterliği'nin söz konusu kararı Türkiye'nin ilgili makamlarına göndermiştir. Bu kararda Türkiye'nin başvurusu hakkında bir karar verilmiştir. Söz konusu kararın ilgili kurumlardan celbedilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra, sanık avukatları ile sanıkların savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre verilmesine ve Danimarka Medya Sekreterliği'nden Roj Tv hakkında hazırlanan raporun Türkiye çevrilmiş metninin Adalet Bakanlığı Uluslar arası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden ve ayrıca RTÜK'ten istenmesi karar vererek duruşmayı 26 Haziran'a erteledi.
Savcılık söz konusu davaya ilişkin hazırladığı iddianamesinde, "Roj TV'nin, PKK'nın güdümünde faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle İngiltere ve Fransa'da yayın lisansları iptal edilen Med TV ve Medya TV'nin devamı niteliğinde olduğunu" ileri sürmüştü. İddianamede, belediye başkanlarının gönderdiği mektupla gerçekte PKK'nın propaganda kanallarından birisinin yayınlarına devam etmesinin amaçlandığı iddia edilmişti. İddianamede, toplam 54 DTP'li belediye başkanı hakkında TCK'nın 314/3 ve 220/7 Maddesi'ni içeren “örgütüne bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır" suçundan yargılanacak.

1 Comments:

At 9/5/07 6:17 pm, Blogger Il grande chef said...

Very interesting blog!
Bye bye

 

Post a Comment

<< Home